Magasabb AFP + B-hcg szint

Kedves Doktor Úr,

A 16.ik heti AFP vizsgálat során az értékhatároknál magasabb AFP és B-hcg szintet mértek.

AFP MOM                 1.41                              +      0.70  -   1.30
SÚLY KORR. MOM     1.43                              +      0.70  -   1.30
BHCG  TERHES         30303 mIU/ML              ++     9900 -   25000
SULY KORR. MOM/H   1.89                             +      0.70  -   1.20

Mi lehet a magasabb AFP és magasabb B-hcg értékek magyarázata? Ezek az értékek valóban aggodalomra adhatnak okot?

Megjegyzésként csak annyit, hogy a 12.ik héten a B-hcg 1, 63 MOM volt.

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

16.hetes kismama

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza AFP témában

Kedves 16 hetes!

Semmi probléma nincs a Mom értékekkel. Teljesen normális lelete van. Azt nem értem, hogy a + meg - -ok mit jelentenek, gondolom a normál értékeket, de nem tudom azokat honnan vette, mivel az AFP 2, 5-ig normális. Nincs semmi baj szerintem. A BHCG-vel sem volt.

 Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Kérdés: 2009. július 28., 22:37; Megválaszolva: 2009. július 28., 22:37
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása