Autoimmun pajzsmirigy, terhesség, jódbevitel

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Orvosaim eltérő válaszai miatt érdeklődöm Öntől arról, hogy Hashimoto Thyreoditis betegség esetén terhesség, során (korábban többszöri vetélés) szedhető-e jód tartalmú magzatvédő vitamin, vagy nem inkább nem javasolt? Egyes cikkekben ugyanis kontraindikáltnak tartják, a gyulladásos folyamatokra való rossz hatása miatt. Amennyiben a válasza nem, úgy milyen magzatvédő vitamin szedését javasolja? Jelenleg D-vitamint, Cink+C vitamint, organikus szelént, valamint ferrotont, valamint inofolicot szedek a vitamin pótlás érdekében.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Fáklya Mónika válasza pajzsmirigy betegség témában

Tisztelt kérdező!

Az endokrinológusok véleménye is megoszlik, ezért nem kap egyértelmű választ erre a kérdésre. Mivel önnél a hormonpótlás biztosítja a baba optimális pajzsmirigyhormon ellátottságát, nem kell attól tartani, hogy a kicsi nem kap elég pm. hormont. Létezik jód nélküli terhesvitamin is.

Dr. Fáklya Mónika
Dr. Fáklya Mónika endokrinológus, gyermekgyógyász
Kérdés: 2014. augusztus 05., 20:50; Megválaszolva: 2014. augusztus 11., 16:28
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Baja lehet a babának?
Tisztelt Doktor úr/nő! Tavaly márciusban diagnosztizáltak nálam pajzsmirigy alulműködést 12-es TSH-val. Ez az érték 2015. májusban már csak 2...
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák