Invazív genetikai vizsgálat szükségessége

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 39 éves vagyok, 15. hetes terhes a második gyermekemmel. Az első gyermek teljesen egészséges, családom és párom családjában semmilyen fejlődési rendellenesség nem volt. A terhesség 2. hónapjában, mikor még az számomra nem volt ismert, felső légúti vírusfertőzéssel kezeltek. kettő alkalommal mellkas és egy arcüreg röntgen készült, valamint 2 azi sandoz kúrát, illetve egy egy hetes savulin kúrát kaptam. A 14. héten a szakma egyik kiválósága által elvégzett ultrahang vizsgálat nem állapított meg semmilyen rendellenességre utaló jelet, a véreredmények még nem érkeztek meg, két napja készültek. A fenteik alapján javasolna Ön invazív magzati vizsgálatot? Ha nem muszáj nem szívesen vetném alá magam a vizsgálatnak, természetesen nem magam miatt, hanem elsősorban a vetélési kockázat (még ha kicsi is) , a magzatom miatt. Uugyanezen oknál fogva viszont természetesen vállalnám a vizsgálatot ha mindenképpen szükséges és célrsvezető.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza genetikai vizsgálat témában

A jelenleg érvényes szakmai javallat alapján 37 éves életkor felett javasolt a kromoszóma vizsgálat elvégzése.Ez szűrővizsgálatként anyai vérből is elérhető vizsgálat.

A RTG vizsgálatok a magzat teratogén, magzat károsító hatás kockázatát emeli, azonban a terhesség kiviselésének genetikai ellenjavallatát nem képezi.

Kérdés: 2014. június 04., 16:07; Megválaszolva: 2014. június 05., 00:14
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása