HELLP szindróma?

Kedves Doktor Nő/Úr! 37 hetes kismama vagyok. Kb 2 hete mentem be a kórházba mert a jobb bordámnál erős fájdalmam volt. Akkor a labor eredmény negatív volt. Most a vérvételt megismételték egy hétre rá, és van 2 érték a laboron amit nem értek. A "PDW" és a "MPV" értékeim alacsonyabbak, előbbi sokkal alacsonyabb, de sehol nem találtam információt arról hogy ez mit jelenthet csak annyit tudok, hogy a vérlemezkékkel kapcsolatos. Ennek a 2 értéknek a jelentős eltérése utalhat HELLP szindómára (PDW: 0, 5 MPV: 8, 6)? A májfunkciós értékek határon belül vannak, egyedül a kreatinin alacsonyabb, és a haemoglobin és a HCT alacsonyabb még. A jobb oldalam még mindig időnként nagyon fáj, ha nem HELLP mi okozhat ilyen erős késszúrás szerű fájdalmat ott már hetek óta? Nem vizesedem, és a vérnyomásom is 110/80 körül van (bár nekem 90/60 körüli volt terhesség előtt a normál). Tegnap nagyon hányingerem volt, de mára elmúlt. Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a labor eltérés témában

Kedves Kérdező! Kérem, ne olvasson szakirodalmat vagy internetet sikersen kihordott terhessége finisében, mert csak feleslegesen idegesíti magát Hellp és egyéb szindrómákkal. Bízzon gondozó orvosában. Nem lehet, hogy jobb oldali fájdalmainak egyszerű epekövesség az oka, ami terhesekben főleg gyakran okoz panaszt a magasabbra tolódott epehólyag miatt?

Kérdés: 2014. május 16., 11:06; Megválaszolva: 2014. május 18., 11:00
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség megáll
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy az aktus utàn, ultrahangon hány nap múlva látszódik a petezsák, illetve a szívhang? A magzati...
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?