CMV IgG érték értelmezése

Tisztelt Doktor Úr! 13 hetes terhesen vérvizsgálatot végeztek nálam, hogy átestem-e toxoplasma és CMV fertőzésen. A toxoplasma IgM és IgG eredményem negatív lett, ahogyan a CMV IgM is negatív, de a CMV IgG eredménye 169, 90 AU/mL, pozitív. A CMV IgG referencia tartományt < 6, 0 adták meg, de a mérési egységet nem közölték a leleten. Ez az eredmény állítólag azt jelenti, hogy régen átestem a fertőzésen, s ezért található a véremben ellenanyag nyoma? Az után érdeklődnék, hogy az 169, 90 AU/mL érték mennyire régi fertőzésre utalhat? Bőven a fogantatás előtt vagy lehet, hogy már utána estem át rajta? Ha már terhesen, milyen egyéb jelei lehetnek, hogy gond lehet a babámnál? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Zsuzsa_3

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a CMV serológia témában

Tisztelt Kérdező! Egy ilyen IgG érték alapján nem lehet megmondani mikor volt a fertőzés, az érték nagysága egyéni tényezőktől is függ illetve a meghatározás módszerétől is. Ha felmerül, hogy friss fertőzésről van szó, akkor lehet aviditás vizsgálatot végezni, az alapján pontosabban lehet megbecsülni a fertőzés idejét. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. május 13., 18:10; Megválaszolva: 2014. május 22., 21:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés