Terhesség, cukorbetegség

Tisztelt Doktor ur/no! 24 hetes terhes vagyok, masodik gyerekemet varom. Korabbi terhessegemnel terhessegi cukorbetegsegem alakult ki, ezert most mar 12 hetesen elvegeztette az orvosom a cukortehelest. Eredmenye meg eppen hataerteken belul volt, de dieta szukseges hogy megelozzuk a terhessegi cukor kialakulasat. Dieta mellet az etkezes utani 1 oras ertkeim tobbnyire rendben voltak, alkalmankent mertem 7 folotti erteket, tobbnyire 5, 5 es 7 kozott voltak. Egy hete minden atmenet nelkul a cukrom jelentosen lecsokkent, ehgyomri 3, 4 es 4 kozott, etkezes utan 1 oraval is alig haladja meg az 5 es 5, 5 kozotti ertket. A dieta CH tartalman nem valtoztattam. Tudom hogy ezek nem rossz ertekek, a kivalto okra vagyok kivancsi. Kerdesem tehat az lenne hogy mi okozhat ennyire hirtelen valtozast illetve hogy van -e okom aggodalomra a cukorertek ilyen merteku ingadozasa miatt. Kezeloorvosom 1 honapig szabadsagon van, addig helyettesito orvos tud ellatni. Elore is koszonom a valaszat. Zsuzsanna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a vércukor értékek témában

Kedves Várandós Anyuka! Nem bontott véletlen uj doboz tesztcsikot és azzal van hiba? A magzat mozgása nem lustult? Változatlan körülmények között csökkenő vércukorértékek oka a méhlepény elöregedése is lehet.Ennek következtében csökken a lepény hormotermelése, ami alacsonyabb vércukortékekhez vezethet. Javaslom, hogy mielőbb konzultáljon nőgyógyásszal!

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2014. április 23., 12:19; Megválaszolva: 2014. április 28., 20:29
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés