Terhesség

Tisztelt Dr. Nő/Úr Az a kérdésem lenne, hogy 11. napja nem jött meg a menzeszem, és vette két terhességi tesztet, ami 2 csíkot húzott be! Ma voltam orvosnál, de ott terhességet nem látott ezért azt javasolta, hogy menjek vissza egy hét múlva! Terhesség jeleit érzem( nagyobb mellek, hányinger, émelygés stb...) De az a probéma, hogy a barátom a másod unokatestvérem, aki a baba édesapja! Azt szeretném megkérdezni, hogy mekkora a valószinűsége, hogy egészséges baba fog születni? Vagy mi a teendő, hogy többet tudjunk meg? Nagyon ragaszkodnánk a babához! Válaszát előre is köszönöm! Üdv. Réka

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a másod unokatestvérek témában

A terhesség igazolása ultrahang vizsgálattal lehetséges lesz. A rokonházasság kockázata 3 szoros a magzati fejlődési rendellenesség előfordulására. A recesziven öröklődő /két gén találkozása esetén létrejövő tulajdonság/betegségek előfordulási gyakorisága nagyobb. Genetikai tanácsadás felkeresése javasolt.

Kérdés: 2014. április 07., 16:53; Megválaszolva: 2014. április 10., 21:59
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes