toxoplasma teszt

Kedves Doktor Úr! 14. hetes terhes vagyok, 6-7 héten csináltattam toxoplazma szűrést.Negatív lett. Vannak cicáim kutyáim, természetesen teljesen odafigyelek a higiéniára. Említettem a védőnőnek, háziorvosnak és a nőgyógyászomnak is, hogy szeretnék ismét csináltatni, de egyszerűen lebeszéltek róla. Minek ha már volt és negatív és már nem kell, de ha nagyon akarom majd a 20. hét körül kérnek. De hogy tényleg felesleges és már bajt sem okozhat stb. De valahogy nem hagy nyugodni.Tényleg ne izguljam túl ezt a dolgot? Zöldségeket, gyümölcsöket meleg vízzel megmosom, nyers dolgokat nem eszem, és minden állatsimogatás után megyek kezet mosni, sőt néha le is fertőtlenítem a kezem. Mit gondol erről a témáról? nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát Üdvözlettel: Julcsika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza a toxoplazma témában

Tisztelt Kérdező! A megfelelő higiéné, a macskaalom rendszeres cserélése nagy mértékben lecsökkenti a betegség átvitelének lehetőségét. Ennek ellenére a szűrést nem nevezném feleslegesnek, hiszen más módon kizárni a friss fertőzést nem lehet, és ha mégis valahogy megfertőződik a terhesség során, az okozhat bajt (nem az okoz bajt, ha valaki korábban átesett a betegségen! ). Ilyen esetekben kezelni kellene a terhest, majd az újszülöttet is. Szerintem érdemes megnézetni a terhesség második felében is, még akkor is ha tünetmentes. Tisztelettel:

Kérdés: 2014. április 07., 11:16; Megválaszolva: 2014. április 15., 21:36
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes
PreMens tabletta szedése terhesség...
Terhesség, edzés