szén-monoxid

Tisztelt Doktor Úr! Egy bevásárló kp. parkolóházába érve megszólalt a szénmonoxid jelző és az elszívó készülék. Nagyon megijedtem, 21 hetes terhes vagyok. Nagyon siettem be az üzletekhez, eltakartam az arcomat a ruhámmal. Kifelé jövet már nem ment az elszívó, de ekkor is siettem. Mikor kiértünk, az autót nem igazán tudtuk kiszellőztetni a nagyvárosi forgatagban. Kb. másfél órát utaztunk. Ennek ellenére valamennyit szipkázhattam a mérgező gázból, most nagyon aggódom, hogy árthatott e ez a babámnak...: ( Válaszát előre is nagyon köszönöm! Rita

Dr. Pétervári László válasza szénmonoxid témában

Átmeneti ideig tartó magasabb szénmonoxid, nagy valószinüséggel nem okoz magzati károsodást.Ezt az anyai szervezet kiegyensúlyozni képes. Az anyának is problémát okozó, az jelenthet magzatnak is kedvezőtlen hatást.

Kérdés: 2014. március 09., 08:28 ;Megválaszolva: 2014. március 10., 16:32
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Korai terhességi ,alhasi fájdalom
Terhesség előtti sör
Pajzsmirigy betegség
Terhesség előtti alkohol
övsömör terhesség alatt
Gyerekkorában volt bárányhimlőn, és most nemrég átestem egy övsömör betegségen. A napokban tudtuk meg hogy terhes vagyok , most izgulok mert kb a...