• Terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt WebDoktor! 37 éves, méhnyakrákkal műtött nő vagyok. Negatív leletekkel, a műtét után nem volt szükség semmiféle terápiára(csak a méhszájplasztikánál találtak degeneratív sejteket, ezért volt szükséges a további műtétre). Barátomat épp most műtötték vastagbél daganattal, előtte sugár- és kemoterápián esett át. Természetesen tudta, hogy 3 évig nem ajánlatos gyermeket nemzenie, mert veszélyes, ezért spermabankban tárolják egy ideje a z egészséges spermáit. Mennyi esélyem van egy kimetszett méhnyakkal teherbe esni egy esetleges beültetéssel és egyáltalán ebben a korban javasolják-e? Tudom kicsit kifutottam már az időből és hátrányokkal is indulok, talán feküdnöm is kell végig, de a választ Öntől várom! Köszönöm előre is! Üdvözlettel! Veraera

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Vera!

        Nagyon jó eséllyel pályázik egy sikeres lombikra. Az időből azért nincs annyira kifutva:). 37 évesen még bőven belevághat, nyilvánvalóan, az előzmények miatt és az életkor miatt is gyakoribb ellenőrzésekre és genetikai tanácsadásra is szükség lesz. Én bátorítanám. Minden azon múlik, a fagyasztott spermák majd hogy bírják az olvasztást.

        Üdvözlettel: Dr. Juhász A. Gábor
           
         
        Kedves Veraera!

        Legidősebb terhesem 47 éves volt 2 éve, 2 db 0stadimú méhnyakrákosom, collum amputatio után, egyik 2 éve szült hüvelyi úton, a másik most 32 hetes, hajrá!

        Üdvözlettel: Dr. Nyitray Gábor



        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-22 10:11:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés