• Terhesség!

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő!Terhes vagyok olyan 6hetes és megvagyok fázva,c-vitamin 500mg rágótabletából vettem be mert mást nem mertem.Az lenne a kérdésem,hogy Nasivin0,05% orrcseppet lehet-e használni?Meg egy olyat halottam,hogy algopyrint lehet szedni?Mit tudna még javasolni?Válaszát elöre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Tisztelt Hölgyem!

        A Nasisvin orrcsepp helyi hatású készítmény, nem szívódik fel olyan mennyiségű hatóanyag, aminek lenne az egész szervezetet érintő hatása.  Bár terhesség alatt Algopyrint  szoktunk adni,  úgy gondolom 6 hetes  terhesen érdemes elkerülni a szájon át bevehető gyógyszereket, hacsak nincs láz. Ha fáj a torka, igyon forró, mézes (!) teát, higgye el, egy egyszerű megfázásnál a nem várandós embereknek sem kell több. Fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, és pihenjen sokat, hogy minnél hamarabb meggyógyuljon. Ha panaszai nem csökkennek 2-3 napon belül, forduljon háziorvosához, aki eldönti, hogy vírusos, vagy bakteriális fertőzésről van szó.


        Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász rezidens

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-07-20 10:33:29; Megválaszolva: 2011. augusztus 02., 12:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: