lehetséges terhesség

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretném az Ön segítségét kérni! A történetem a következő: fogamzásgátló tablettát szedek, kb. 4 éve...az utolsó pár hónapban több tabletta beszedése is elmaradt, főleg decemberben, mert utaztam és sajnos elfelejtettem magammal vinni. A párommal dec. 25-én és január 1-én voltunk együtt más védekezési módszer használata nélkül, az ovolációs napom elméletileg január 30-án volt.Rá pár napra, furán kezdtem magam érezni, folyamatos alhasi görcsök, szurkáló érzés, derékfájás, fejfájás, néha szédülést tapasztalok.Ritkán hőhullámok is rámtörnek, étvágyam nem igazán van, de a rágcsálni valókat egyre többet eszem. Mellfeszülésem sincs, bár hányingerem néha igen, és úgy veszem észre, mintha egyre többet kellene wc-re járnom, és a szagokat is jobban érezném.Érdekes, hogy kávézni nem kávéztam, de az utóbbi időben egyre jobban kívánom a kávét, iszom is, de így is fáradékony vagyok, pedig napi 8 órát is alszom.Néha pedig különböző szagoktól rosszul vagyok.Szedtem a fogamzásgátlót tovább, bár ugye pár nap kimaradt, de a menstruációm megjött, csak egy napot késett. Ma van a harmadik nap, de szinte már nincs vérzésem, csak barna folyás, de az is elenyésző, szinte semmi.Ön szerint van esélye annak, hogy esetleg teherbe estem? Esetleg ezek a tünetek mást is jelenthetnek? Vagy az lehetséges, hogy a folyamat elkezdődött, csak sajnos a fogamzásgátló hatására nem volt sikeres? Tesztet még nem vettem.Tudom, hogy érdemes csinálni egyet, csak nem tudom, hogy esetleg még most pontos eredményt adna e.Őszintén, az eredménytől is félek, főleg attól, hogy csalódom...talán már egy picit beleéltem magam abba, hogy esetleg babánk lesz.Köszönöm előre is válaszát! További szép napot kívánok! Üdvözlettel: Angie

† Dr. Szalóczy Péter válasza menses zavar témában

Kedves Angie! Itt aztán jó nagy összevisszaságról ír! Nem tudom, hogyan számol, ha január elsején voltak utoljára együtt, de nem lehet január 30 az ovulációs idő, hiszen ez esetben január közepén már egy vérzésnek kellett volna lennie. Azt sem értem, hogy ha ilyen nagy baba vágya van, minek a fogamzásgátló? Hogy terhes-e, azonnal és százszázalákosan eldönti a teszt, első reggeli vizeletből. Nem tartom valószínűnek, hogy az. De a leirt tünetei, ha nem terhes, mindenképpen gondos belgyógyászati kivizsgálást kivánnak. A fogamzásgátlót vagy szedje pontosan, vagy ne szedje, jöjjön a baba.

Kérdés: 2013. január 16., 17:07 ;Megválaszolva: 2013. január 19., 10:25
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
terhesség
Tisztelt Webdoktor! Az a problémám, hogy már 2 hete késik a menstruációm és nagyon izgulok, mert még nem szeretnék terhes lenni. November elején...
Korai terhességi ,alhasi fájdalom
Terhesség előtti sör
Pajzsmirigy betegség
Terhesség előtti alkohol