Szoptatás és terhesség

Tisztelt Szakember/Doktor! 7, 5 hónapos kisbabám van. mikor 6 hónapos lett, megjött a mensesem. Már csak napi 2x szoptatok, nagyon kevés tejem van. Január 5-én kellett volna megjönnie 28 napos ciklus szerint (mindig pontos és szabályos volt a ciklusom) , de nem jött meg. Ellenben ugyanúgy fájogat a hasam alja mint mikor teherbe estem, ugyanolyan bőrjelenség van az arcomon, mint mikor terhes voltam, és ugyanazokat az ételeket kívánom. Kisfiam az utóbbi pár hétben látványosan kevesebbet szopik. De lehet, hogy csak annyira szeretnék teherbe esni, hogy beképzelem a tüneteket. Csináltam eddig 3 tesztet, negatívak lettek. 2 alkalom volt rá, hogy teherbe essek. Az lenne a kérdésem, hogy mennyi az esélye a terhességemnek, és mennyi idő múlva menjek orvoshoz a menstruáció hiánya miatt? köszönöm a választ, Tisztelettel

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Azt kell tudni, hogy a tej elválasztásért felelős hormon /prolaktin/gátolja a peteérést. A szoptatás alatt a menstruáció az esetek 80%-ban szünetel.

Ily módon terhesség létrejövetelének lehetősége korlátozott.

Azonban a szoptatás alatt a menstruációt megelőzi a peteérés, ezért fordul elő menstruációs előzmény nélküli teherbeesés.

Vérzés kimaradása esetén két havonta végezzen terhességi tesztet, pozitív esetben menjen orvoshoz.

Kérdés: 2013. január 14., 18:58 ;Megválaszolva: 2013. január 17., 00:56
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés