Terhességre az esélyem?

Tisztelt Doktor Úr! A havi ciklusom 25 napos, azaz 4 naposak a vérzések s rá 21 napra jön meg újra. November 11-15 között volt vérzésem, 25-én volt egy óvszer kiszakadásos baleset de felül voltam és azonnal kimostam folyóvíznél magam, így nem tartottam lehetségesnek, hogy terhes lehetnék s esemény utáni tablettát szedjek be. December 6-án kellett volna megjönnie újra ami előtt mellfeszülésnek kellett volna jelentkeznie de ez nem volt, így 6-án elmentem nőgyógyászhoz. Ő azt mondta lát egy 13mm-es tüszőt, a méhnyálkahártya normális megfelelő méretű. Ha terhes lennék, 10. napon már látható valami. A 13mm-es tüszőre mondta, hogy egy hét múlva fog megjönni. Ha mégsem, akkor két hét múlva menjek vissza. Vannak méhfájásaim, mellfeszülésem nincs. Létezhet az, hogy a tüsző növekedés jelen van a már megtermékenyült petesejt méh felé haladása során is? Vagy ez megtermékenyülés után nem jelentkezik? Aggódom nagyon... Terhes lehetek? Hányadik napon ágyazódhat be a méhfalba a petesejt ha mégis? A teszt miatt kérdezem.

Dr. Szalóczy Péter válasza terhességi esélyek témában

Kedves Kéerdező! A sok latolgatás helyett végezzen terhestesztetegy első reggeli vizeletből, ami ennyi idővel a novemberi vérzése után más csalhatatlanul biztos eredményt ad. Másrészt, ha a teherbeesés nem kivánatos, szedjen korszerű hormonális fogamzásgátló tablettát hosszabb távon. Ha nem terhes, számos apró hormonális hiba okozhat vérzéskésést. Pontos választ vérvételből végzett hormnszint vizsgálat adna.

Kérdés: 2012. december 09., 19:38; Megválaszolva: 2012. december 12., 22:09
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Menstruáció 1 hete késik, a teszt...
Üdvözlöm! Párommal lassan 1 éve tervezünk babát, ami eddig nem sikerült. Most azonban 1 hete késik a menstruációm. A teszt negatív lett, de...
Legalon babatervezés
Terhesség alatti mióma
Terhesség alatti mióma
Kedves Doktor úr! Jelenleg 21. hetes terhes vagyok, még 2020-ban egy méhen kívüli terhesség után (azt mondták akkor, hogy valószínűleg a nagy...
Terhesség?