Vírusos hasmenés 29. hetesen

Tisztelt doktor Úr/Nő! Én egy 30. hétben járó kismama vagyok és múlt héten átestem egy vírusos hasmenésen. Viszonylag gyors lefolyású volt mert csak 1napig tartott a hasmenés és láz (39) , de a közérzetem talán még a mai napig nem a legjobb pedig már egy hete! A fő problémámat az okozza h a székletem azóta se normális(állaga lágyabb és a színe se a megszokott nagyon világos krém színű, de előfordult már h szinte vajszínű volt)! Van okom az aggodalomra vagy csak még nem állt helyre a bélflórám!? Illetve a magzatra ez lehet hatással vagy az ő fejlődésében nem okozhat gondot!? Köszönettel Eszter85

Dr. Pétervári László válasza hasmenés témában

Hasmenés esetén tanácsos széklet tenyésztés végzése. Megállapítani mi okozhatja a hasmenést.

Negatív tenyésztési eredmény birtokában diéta, folyadék pótlás elegendő teendő általában.

Pozitív tenyésztési eredmény esetén speciális kezelés jön szóba.Forduljon szakorvoshoz.

Kérdés: 2012. december 06., 19:52; Megválaszolva: 2012. december 08., 22:05
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
hasmenés terhesség alatt
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Jelenleg 31 hetes terhes vagyok. Az egész terhességemre jellemző, hogy inkább lazább a székletem. Most viszont az...
Terhesség alatti mióma
Terhesség?
Barnás narancssárgas folyás
Várandósság 16. hete - 3-4 hete...