nőgyógyászati problémák

Tisztelt Doktor Úr! Lenne egy problémám, amiben tanácstalan vagyok és a segítségét szeretném kérni. 20 éves lány vagyok, elég sok nőgyógyászati problémám van. 2009-ben egy méhnyakrák szűrésen találtak HPV vírust a szervezetemben. Ezért fél évente kellet járnom szűrésekre. Majd 2010-ben vettek egy szövettanulmányt is. A vizsgálati eredményem: "A minta HPV DNS pozitív, alacsony kockázatú HPV (LR) típusokat tartalmaz. Az LR csoportból csak a 6-os és 11-es típusokat tipizáljuk." Azóta a szűrési vizsgálatokon már P2-vel jelölik az eredményt. Továbbá 2009 óta rendszeresen fel vagyok fázva, ez fájó, égő és néha véres tünetekkel jár. Szedek tőzegáfonya tablettát és iszok tőzegáfonya teát is. Volt már herpeszem, és Vaginitis - hüvely gyulladásom többször is. Legutóbb, idén június végén pedig cisztát találtak a petefészkemen. Ezeket azért is írtam le, mert 7 hetes terhes vagyok (ez az első terhességem) , nem terveztük a babát, ezért a párommal úgy döntenénk, hogy elvetetnénk. De, én viszont félek, hogy ha most ennyi problémával elvetetném, akkor többet már nem eshetek teherbe. Kérem segítsen, hogy ön mit tanácsolna, mennyire kockázatos így ennyi problémával egy abortusz, mert ha nagy az esély rá, hogy nem lehetne gyerekem, akkor természetesen szó sincs az abortuszról, és megtartanánk. Vagy ezeknek a problémáknak nincs semmi komolyabb jelentősége az abortusz miatt, és utána lehet még gyerekem? Előre is köszönöm a segítségét és a tanácsát! További szép napot!

Dr. Szalóczy Péter válasza HPV témában

Kedves Kérdező! Haragszom magára, mert ha jelenleg nem kivánatos a baba, miért nem védekeztek korszerűen. Nehéz helyzetbe hozott a válaszadéssal, mert valamennyi leírt apró nőgyógyászati tökéletlenség miatt a műtét elvégethető, nincs több komplikáció veszélye, mint bárkinek. De emberi, szakmai és lelkiismereti kötelezettség, hogy ne bíztassam műtétre. Ha lehet, nem félelmi, hanem gyermekvágyó anyasági érzelmi okból meg kéne tartani, ha lehet. Korai anyasága és majd korai nagyanyasága sok örömet okozna egész életében. A műtéttel lelkiismeret furdalás kisérné örökké! A kis ciszta nem játszik szerepet, átmeneti képlet. A kiskockázatú HPV vírus szintén nem jelent gondot, járjon szűrésekre, lehet, hogy spontán el fog múlni. Ha em terhes majd, használjon a hüvelyt karbantartó probiotikum kúpot vagy kapszulát.Szüljön!

Kérdés: 2012. november 27., 14:02; Megválaszolva: 2012. november 29., 09:49
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti rákszűrés...
13 hetes terhes vagyok. Most jött meg a rákszűrési eredményem és valami nem jó. Eredmény: Kenet típus: PAP Kenet általános minősítése:...
Legalon babatervezés
Terhesség alatti mióma
Terhesség alatti mióma
Kedves Doktor úr! Jelenleg 21. hetes terhes vagyok, még 2020-ban egy méhen kívüli terhesség után (azt mondták akkor, hogy valószínűleg a nagy...
Terhesség?