Koraszules?

Kedves Doktor Ur/Doktorno! Kerdesem a kovetkezo lenne. Masodik babamat varom, jelenleg a 32. hetben vagyok. Egy vizsgalat soran kiderult a 20.heten, hogy b tipusu streptococcus fertozesem van, ezt huvelybol vett kenetbol allapitottak meg (egyebkent itt, ahol elek nem szurik egyaltalan) . Szoval alhasi es derekfajdalom miatt vettek kenetet es + lett az eredmeny. Akkor kaptam 1 adag antibiotikumot, azota nincs/nem volt kezelve, majd a szokasos antibiotikumot kell kapjam vajudas alatt. Szoval masfel hettel ezelott egy orgazmus utan bo masfel oran at 3-4 percenkent kemenyedett a hasam, ami nem fajt ugyan, de eleg kellemetlen volt. Mar eppen a korhazba indulason gondolkoztam, amikor elmultak az osszehuzodasok. (Azota inkabb kerulom az orgazmust) Tegnap este viszont megint (magatol) kb 45 percen at 3-5 percenkent voltak osszehuzodasaim, amik ugyszint elmultak. Ismet konkret fajdalom nelkul. Az elso terhessegemnel semmilyen gond/panasz nem volt egyalatlan. Esetleg lehet ebbol koraszules? a problema az, hogy itt nem vizsgalnak manualisan egesz terhesseg alatt, hiaba kertem meg az orvost, azt mondta, amig nincs komoly panasz (verzes stb) , addig ok nem neznek mehszajat, ugyhogy most bizonytalansagban toltom a hatralevo par hetet.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Herman Tünde válasza koraszülés veszélye témában

Kedves Kérdező!

A Streptococcus fertőzés sajnos okozhat pl. idő előtti burokrepedést és így koraszülést. De bizonyára megkapta a megfelelő antibiotikus kezelést. A méhösszehúzódások miatt mindenképpen fel kell keresnie a szülész orvosát, aki biztosan meg fogja vizsgálni, a méhszáj megítélése miatt, ez kötelező ilyenkor.

Dr. Herman Tünde
Dr. Herman Tünde Szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2012. november 06., 12:11; Megválaszolva: 2012. november 12., 18:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Toxoplasma eredmény
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 14 hetes terhes vagyok. 2 hete átestem egy köhögős, orrfolyós betegségen. Majd 1 hétre rá elmentem vérvételre....
2. Babát szeretnénk
Kedves Doktornő! Most 10, 5 hónapos a kisfiam és szeretnénk neki testvért. Már csak este elalvas előtt cicizik és éjszaka amikor felkel, de közbe...
Vízhajtás terhesség idején
Ikerterhesség
Leletelemzés