Terhesség

Tisztelt doktor nő! úr! 8 hónapja probálkozunk babával de semmi.3 éve sajnos volt egy abortuszom, de minden komplikáció nélkül.azóta több orvosnál is voltál és mindegyik azt mondta nagyon egészséges vagyok.De aggódom lehet mégis ez befolyásolja, h eddig még nem estem teherbe?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! A meddőség kivizsgálása és a hiba mentesség kijelentése csak egy hosszú, logikus kivizsgálás sor rendbenléte esetén jelenthető ki.

Ennek első lépése a háttér legalább ötféle, a teherbeesésben szerepet játszó hormonnak egy cikluson belüli kétszeri vérvételes vizsgálata, melyek összehasonlítása mondja meg egyedül objektíven, hogy ovulál-e, azaz van középidején termékenyíthető petesejt. Ha biztosan van, következő tennivaló a partneri sperma szakszerű vizsgálata, ez is egyszerű dolog. Ha termékenyítésre igazítás nékül alkalmas, a harmadik dolog a petevezetők átjárhatóságának vizsgálata, hogy legalább az egyik átjárható. Ha nem, marad a lombik program. És akkor az esetleges immunológiai összeférhetetlenséggel még nem is foglalkoztunk. Tehát: a szakma tegyen meg mindent, hogy tiszteletreméltó terhesség vágyát a leteljesebben kiszolgálja, kivizsgálja, és ne csak kijelentse, hogy minden rendben van, még sincs eredmény.

Kérdés: 2012. október 16., 13:10; Megválaszolva: 2012. október 18., 12:25
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Barnás pecsételés
Terhesség, trombocita
Terhesség+post covid
Terhesség jelei
Fürdés - Terhesség
Tisztelt Doktor! Jelenleg a 13. hétben járok. Több helyen olvastam, hogy a meleg vizes kádfürdő nem javasolt terhesség alatt. Mennyire igaz ez...