Ajakherpesz és szülés

Üdvözlöm! Lassan 12 éve ajakherpesszel küzdök.Eleinte elég sűrűn kijött még a gyógyszeres kezelések ellenére is, havonta.Két éve viszont évente 5-6 alkalommal fordul elő.Két éve tudok napozni, és nem jön ki a herpesz.Gyermekem még nincs, kérdésem ehhez kapcsolatos lenne.Terhesség alatt ha kijön a herpesz, az árthat-e a babának? Nem minden krémet lehet terhesség ideje alatt használni.Örökölheti-e a baba tőlem ezt a vírust, ha igen mikor jelentkezik nála? Egyáltalán hogyan lehet azt feldolgozni, hogy a saját születendő gyermekemet nem puszilhatom majd meg? Legalábbis csak akkor, ha már elmúlik a herpesz.Szeretnék gyermeket, de nem szeretném, hogy ő is a herpesz miatt szenvedjen. A babára milyen hatással van az, hogy egyszer puszilgatva van, majd 1.5 - 2 hétig nem? Ő mit érzékel ebből? Válaszát és mindenféle tanácsot előre is köszönök! Tisztelettel: Fatime

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza ajakherpesz és terhesség témában

Kedves Kérdező! A babára a herpesz csak nemiszervi herpesz szülés idején aktivizálódva jelent veszélyt, ha szülés közben rámázolódik a magtara a szeméremtestről. A herpesz ajaki és nemi vírusfatája rokonok, ma már sokszor kevertek. Nem csak krémmel, de tablettássan is lehet a vírust kezelni, amúgy a krém temészetesen nyugodtan hsználható terhesség alatt, vagy szülés után is. A megszületett baba fütyül arra, hogy a sokfajta gügyögö, érintő gyengédség pusziban is néhány nap szünettel megnyílvánul-e. Amúgy a herpesszel a magyar lakósság 80 százalékban fertőzött, van, akiben igen ritkán jön elő, de hordozza. A kiújulás Önben is a kor előrehaladtáv al majd ritkul, esetleg elmúlik. Babázzon nyugoodtan.

Kérdés: 2012. szeptember 30., 20:31; Megválaszolva: 2012. október 01., 19:22
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák
Hormonvizsgálat
Kedves Doktor Úr! A ciklusom 4. és 22. napján csináltattam vérvételt, aminek az eredménye az alábbi lett: 4. napon: TSH: 0,635 mIU/L, FT4:...
Második oltás terhesség alatt
Tisztelt Doktor Nő! Április 9-én kaptam az első AstraZeneca oltásomat, majd július 2-án kapnám meg a másodikat, de a héten kiderült, hogy...