Genetikai kockázatbecslés

Tisztelt Szakértő! 34 éves kismama vagyok, 18 hetes terhes második gyermekemmel, már van egy 17 hónapos, egészséges kisfiam. Tegnap kaptam kézhez a 16. heti négyes teszt eredményét, amely a következő: A vizsgált anyai szérumalkotók koncentrációi: AFP 1, 04 Mom hCG 1, 3 MoM SP1 2, 86 MoM PAPP-A 0, 83 MoM 21-triszómia kockázatának becslése: Az anya életkora alapján 1/333 negatív. A mért szérumalkotók kocentrációinak együttes eloszlása alapján: 1/209 A mért szérumalkotók és az anya életkorának figyelembe vételével: 1/141 pozitív Orvosom szerint a mért szérumalkotók értéke jónak számít, és furcsállja az ezek alapján kihozott kockázatértéket, de elküldött genetikai tanácsadásra, ami meg is történt, és a legapróbb eltérést sem találták, ami rendellenességre utalhatna. Ön szerint helyesen történt a kockázatbecslés a fenti adatok alapján? Van okom aggodalomra? Szíves válaszát köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza genetikai kockázatbecslés témában

A négyes teszt biokémiai markerei: AFP, hCG, oestriol, inhibin-A.

A kapott eredmény magas kockázatra utal, ekkor a magzati kromoszóma vizsgálat végzése javasolt.

Kérdés: 2012. szeptember 16., 09:32; Megválaszolva: 2012. szeptember 17., 16:21
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Toxoplasma eredmény
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 14 hetes terhes vagyok. 2 hete átestem egy köhögős, orrfolyós betegségen. Majd 1 hétre rá elmentem vérvételre....
2. Babát szeretnénk
Kedves Doktornő! Most 10, 5 hónapos a kisfiam és szeretnénk neki testvért. Már csak este elalvas előtt cicizik és éjszaka amikor felkel, de közbe...
Vízhajtás terhesség idején
Ikerterhesség
Leletelemzés