Terhesség

Mai napon a párommal szeretkeztünk, ám csak a végén vettük észre, hogy kiszakadt a gumi. Egy órán belül orvoshoz fordultunk, aki azt mondta nekem, hogy mivel most múlt el a menszeszem (hétfőn) és még nincs peteérésem, ezért felesleges esemény utáni tablettát bevennem, mert csoda lenne ha így teherbe esnék. Valóban nincs még ovulációm, így tényleg nincs esély rá, hogy terhes legyek?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! Egy vérzés után meginduló új ciklusban a középidőig fejlődő új, érőfélben lévő tüszőnek napok kellnek, hogy a középidőre, a kb 13-14. napra termékenyíthető, érett petesejt legyen a Graaf tüszőben, mely majd akkor megreped. /ovuláció/ Igy szinte kizárt, hogy vérzés után teherbe essen az első napokon. Ez egyébként a világszerte használt ősi naptáros védekezési forma alapja is. De ifju kora miatt azt hiszem, érdemes lenne egy korosztályához megfelelő problémamentes, hormonalis tartós fogmazásghátlási módot elkezdeni.

Kérdés: 2012. augusztus 29., 20:16; Megválaszolva: 2012. szeptember 01., 13:59
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása