Terhesség kimutatása ultrahanggal

Tisztelt doktor úr/nő! Azzal a kérdésemmel fordulok Önhöz, hogy a barátnőm 17 éves. Rendszeresen élünk nemi életet. Most augusztusban is történt aktus, mindig védekeztünk óvszerrel. Fogamzásgátlót nem használ a barátnőm. Szakadás nem történt. Kérdésem lenne, hogy amennyiben az ejakulációm előtt vizeltem úgy tartalmazhatott-e az előváladék spermiumot? A második kérdésem pedig hogy a barátnőm volt 4-5 napja ultrahangos vizsgálaton. Többek között a méhét is megnézték. Látható/megállapítható lenne/lett-e volna ha terhes? 2-3 napja késik a menstruációja. Az ultrahangos vizsgálatot (és egyéb vizsgálatokat) krónikus hasfájás, állandó hőemelkedés és rosszul lét miatta rendelte el a házi orvos. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a teherbeesés témában

Kedves Kérdező! Nem valószínű, hogy az előváladék spermiumot tartalmazzon. Az elmondottak szerint barátnője nem terhes. De a koraterhesség biznyításában bármikor a reggeli első vizeletből házilag végzett terhességi teszt a világon jelenleg a legpontosabb eredményt adja már 2-3 nap vérzéskésés után is, amikor az ultrahangos vizsgálat még nem bizonyító.

Kérdés: 2012. augusztus 25., 11:10; Megválaszolva: 2012. augusztus 27., 10:14
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Genetikai vizsgálat 13 hetes terhesen
Fertőzés terheség alatt
Lehetséges így terhesség?
Lehetek-e terhes