láz, vérzés korai terhességben

Tisztelt Doktor Úr! 5 hetes terhes vagyok (pozitív teszt, elmaradt menszesz...) és pár napja enyhe vérzést tapasztaltam, mely azóta is barnásan pecsétel, és hasfeszülést. az első napon 38, 2 fokos lázat mértem, másnap is hőemelkedésem volt és hasmenésem, erős szívdobogásom, ezek a tünetek pár nap alatt elmúltak. A lázra Panadolt vettem be kb 4x1 db-ot. Éppen nyaraltunk, nagyon kétségbe estem, felkerestem egy helyi nőgyógyászt aki UH-al is megvizsgálva szervi problémát nem látott, de még embriót sem csak egy petezsáknak sejthető fekete pontot, jó helyen, megvastagodott méhnyálkahártyát. Természetesen 1 hét múlva a saját orvosomat is felkeresem, kérdésem, hogy ez a láz okozhat-e károsodást az embrióban (ha megmarad a terhesség) illetve a Panadol? A javasolt Troparin-t szedhetem-e, hiszen a betegtájékoztatón kifejezetten ellenjavaltnak írják terhesség alatt. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza panaszok koraterhességben témában

Kedves Kérdező! Van egy rosz érzésem. Ha az ultrahangos vizsgálat közel 5 hetes terhességnél nem látott magzatot, úgy lehet, hogy már nincs. A korszerű ultrahangos készülék az 5. héten embriózsákot, kis embriót, esetleg parányi szív kűködését is látnia kell. Mielőbb nyerjen teljes bizonyosságot ujabb vizsgálattal. Ha volna embrió, a láz jelenthet ártalmat, a Panadol kevésbbé. De ez esetben végső megnyugvása érdekében keressen fel mielőbb egy genetikai tanásadót.

Kérdés: 2012. augusztus 19., 23:44; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 12:12
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása