Mikor lehetek újra várandós?

Tisztelt Dr. Pétervári László! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz! Ez év júniusában első próbálkozásra sikerült teherbe esnem, azonban kb hat hetesen elvetéltem! A vetélés teljes mértékben természetes úton zajlott le, az orvos szerint, (aki a szövődménymentes műszeres befejezést végezte) minden rendben volt, és alig csinált valamit, azt is kíméletesen. Két orvossal is konzultáltam a vetélés után. Az egyikük (aki a műszeres befejezést is végezte) azt mondta, hogy a probléma oka, hogy a sárgatest nem termelt elég progeszteron hormont, ezáltal nem volt elég tápanyag a babának! A másikuk szerint valószínűleg genetikailag nem volt teljesen ép, és a szervezet ezt a hibát észrevéve kilökte magából. Azonban mindketten azt mondták, hogy ez gyakori, és általában a második terhesség már rendben megy. Az orvos, aki vizsgált azt mondta, hogy 4-5 vérzés után lehet próbálkozni. A kérdéseim: Mindenképp meg kell várni ezt az időszakot, vagy előbb is lehet próbálkozni? Előfordulhat újra progeszteron hormon miatti vetélés lehetősége, illetve van lehetőség ezen hormon pótlására? Amennyiben előbb jön a gyermekáldás, okozhat-e ez a babánál bármilyen rendellenességet (testi, szellemi) , vagy csak vetélési kockázata lehet? Az elevit vitamin szedésével csökkenthető a vetélés kockázata? Korábbiakban SM gyanú merült fel nálam, ám ezt nem diagnosztizáltál egyértelműen, sőt több esetben elvetették. Közre játszhat ilyen betegség a vetélésben? Amennyiben újra terhes leszek, megelőzhető a vetélés, ha az első három kritikus hónapban többet pihenek, nem végzek fizikai munkát? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza vetélés után terhesség témában

Lehet előbb is próbálkozni.

A terhesség esetén szükséges a fogamzás után közvetlenül a sárgatest hormon pótlására.

Az a babának kockázatot nem jelenet, ha hamarabb fogan.

SM nem játszik szerepet a vetélésben.

A vitamin szedés a fólsav tartalom miatt, az embrionális fejlődés szakaszában, első 45 nap, nyitott gerinc, idegrendszeri károsodás létrejöttének megakadályozásában segít.

Kérdés: 2012. augusztus 10., 16:33; Megválaszolva: 2012. augusztus 12., 14:31
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Leletelemzés
Ellenanyag pozitív
Belső méhszájon tölcsérjel
Terhesség bekövetkezhet e
Streptococcus