Terhesség alatti alacson ytrombocyta szám

Tisztelt doktor ur/nő! 35 éves vagyok 5-ik gyermekemet várom, most vagyok 8 hetes terhes, voltam vérvételen, teljes laborvizsgálaton szeretném megkélrdezni hogy a 74.00 %os trombocyta szám az mennyire kevés és hogy okozhat e gondot, eddig mindig 190 körül volt megnéztem a leleteket tavalyit. Most megyek majd csak vissza orvoshoz csak idegesit amig nem tudom biztosra hogy jó e ez az érték mert alabor leleten van melette egy csillag.válaszát elöre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza alacsony vérlemezke szám témában

Kedves Kérdező!

A thrombocyta szám általában ingadozik, vírusfertőzések kapcsán kifejezett csökkenés is előfordulhat. Nem szokták %-ban megadni, hogy mennyi a számuk, az többet mond. Kérem ellenőrizze, leletén ez az érték biztosan a thrombocytákra vonatkozik-e, nem a neutrofil granulocytákra-e.

Egyébként ilyen arányú eltérés nem jelent semmiféle veszélyt Önre vagy a babára nézve.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. augusztus 08., 19:00; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 08:56
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása