Toxoplazmózis, terhesség eleje

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Feleségemmel babát várunk, még nagyon az elején tart a terhessége 5-6. héten (sajnos tavaly ugyanebben az időben spontán elvetélt) , így még jobban aggódunk, főleg ő, én próbálom nyugtatni, hogy minden rendben lesz. Kérdésem az lenne, hogy édesanyámmal élünk egy nagy kertes házban, ő a földszinten, mi az emeleten. Édesanyám két cicát tart, ő babusgatja őket, úgy néz ki, ott is lesz szaporulat. Feleségem nem fogdossa őket, de napi szinten kapcsolatban van velük, ha elmegy mellettük, sőt néha bekerülnek a szobába is, szeretném megkérdezni, hogyha közvetlenül nem kerül velük érintkezésbe, csak mondjuk leül a fotelba, ahol előtte a macska járt, akkor elkaphatja tőle a toxoplazmózist? Van kertünk is, de ott is inkább csak locsol a feleségem. Érdemes lenne neki is azért csináltatni vérvizsgálatot, vagy így nem veszélyeztetett? Ráadásul a szomszédban galambokat is tartanak, a kertből származó zöldségeket persze megmossuk. Valamint szeretném megkérdezni, hogy jövő hétre be van fizetve Siófokra a nyaralásunk, feleségem fürödhet a Balatonban, vagy a szállodai közös medencében? Nőgyógyászhoz pont az indulás előtti napon megyünk, a biztonság kedvéért, hogy nyugodt szívvel tudjunk elutazni. Addig is itthon pihen, az előzmények miatt, kapott Duphaston gyógyszert is, és még Meforalt is szed. A Meforallal kapcsolatban, meddig javasolják a szedését, naponta 3x 1/2 szemet szed az 500 mg-os változatból. Endokrinológus a 8. hétig javasolta, nem fog esetleg a szervezetből hiányozni, és nem apránként kellene elhagynia a gyógyszer szedését. Duphastontól érezheti magát vizesebbnek, ez normális jelenség? Elnézést a hosszúra nyúlt kérdéssorozatért, de annyira szeretnénk ha minden rendben lenne. További jó munkát kívánok Önöknek!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza toxoplazmózis témában

Toxoplazma vizsgálat tanácsos a körülmények miatt.

Megállapítható át esett-e a fertőzésen.Ha nem minden terhességi harmadban vizsgálni kell.

A szedett gyógyszert a szoptatásig tanácsos szedni

Fürödni szabad, ha nem hideg a víz. A közös fürdők mindig kockázatot jelentenek esetleges fertőzés miatt.

Igen a sárgatest hormon miatt lehet kisebb vizenyő.

Kérdés: 2012. augusztus 08., 16:02; Megválaszolva: 2012. augusztus 08., 23:49
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta
Terhesség-petezsák