Keson igazolhato terhesseg?

Kedves Doktorur! Tavaly oktobeben hagytam abba a tabletta szedeset, elotte 2 evig hasznaltam. Azota a verzeseim eleinte negy, majd hat hetente jelentkeztek, egeszen aprilisig. Viszont aprilis 26. ota nem volt, csak ket pici piros foltocska ket hete, azota semmi. 34 eves vagyok, szeretnenk kisbabat, igy majustol mar nem is vedekeztunk. Az utolso verzesemnek mar 2 honapja, de a datumokat 'nyomon kovetve' csak junius elejen tortenhetett volna a megtermekenyules. Azota szamtalan tesztet elvegeztem mar, mindegyik negativ eredmenyt mutat. Kulfoldon elek, es az itteni egeszsegugyi rendszer, valamint a lakhelyem (az Eszaki-tenger mellett) sajnos nem teszi lehetove, hogy szemelyesen keressek fel egy orvost. 40 napja szedek baratcserje kapszulat, 2x400mg-ot, valamint vitaminokat. Tudom, hogy konkret valaszt nem tud adni a tavolbol, megis nagyon szeretnem megkerdezni, hogy igy elso 'hallasra' mire gondol? Rengeteget olvasgattam ezugyben, es sajnos latom, hogy sok nonel nem indul be ujra magatol a petefeszek mukodese a gyogyszer abbahagyasa utan - ami esetemben mar 8 honap, laikuskent ugy gondolnam, hogy ekkorra mar rendbe kellett volna jonnom. Teljesen tanacstalan vagyok, mert ha kisbabat varok, de nem jelzi a teszt, az aggaszto, es a baratcserjet sem ajanlatos folytatnom. Viszont, ha hormonalis zavar, akkor mielobb orvosi segitsegre lenne szuksegem. Ket elveszitett terhesseg utan az a tapasztalatom, hogy a tesztek neha tevedhetnek (elso terhessegemet csak a 12. heten igazolta, mig a masodikat mar a beagyazodas utani 3-4. napon) . Onnek mi a velemenye, mi lehet a valoszinubb? Tudna esetleg tanacsolni nekem valamit addig is? Valaszat elore is nagyon koszonom, legyen szep napja!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Javaslom hormonvizsgálat végzését annak eldöntésére, hogy van-e peteérése, ez 21-23. napon vérvétellel megállapítható.

Ha nincs gyógyszeres kezelésre van szükség.

Minden további teendő ettől függ.

Kérdés: 2012. június 25., 20:01; Megválaszolva: 2012. június 27., 00:04
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom