Megrövidült méhnyak

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Jelenleg 25 hetes és 4 napos terhes vagyok.Ő a 3. babánk lesz. A legutóbbi vizsgálatnál azt mondta a nőgyógyászom, hogy meg van rövidülve a méhnyak. Azt szeretném megtudni, hogy ez a koraszülés veszélyét jelzi előre vagy csak azért lehet mert Ő a 3. gyermekünk lesz? Tisztelettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza megrövidült méhnyak témában

A méhnyak rövidülése ebben terhességi korban a koraszülés veszélyét jelzi.

Ilyenkor pihenés, kímélő életmód, szükség esetén gyógyszeres kezelés alkalmazása jön szóba.

A 3. terhességnek is jelentősége van a méhnyak állapotára.

Rendszeres méhnyak ellenőrzés javasolt.

Kérdés: 2012. június 18., 16:33; Megválaszolva: 2012. június 19., 22:33
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom