mehnyak merete

28.ik hetes kismama vagyok es a mult heten a nogyogyaszom 3, 5 cm mehnyakat mert ultrahaongon. ez normalis meret vagy kell aggodnom?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza méhnyak mérete témában

Az a méhnyak nagyság teljesen megfelelő.

Aggódni nem kell!

Ultrahangvizsgálattal jól detektálható a méhszáj tágassága. Több multicentrikus tanulmány szerint napjainkban a koraszülés előrejelzésének egyetlen elfogadható módszere a méhnyak hosszának és a belső méhszáj tágasságának a mérése terhes állapotban. Ezen felmérések tanulsága szerint, amennyiben a cervix-csatorna hossza 25 mm-nél nem rövidebb, illetve a belső méhszáj magasságában mérhető „tölcsérképződés” 20 mm-nél nem nagyobb, úgy cervix-inkompetencia diagnózisa elvethető. Az ultrahangvizsgálat nagy előnye, hogy a belső méhszáj tölcsérszerű tágulását már akkor detektálja, amikor még a külső zárt.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. június 16., 12:37; Megválaszolva: 2012. június 17., 22:29
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom