Mestinon szedése terhesség alatt

Myastenia gravis betegségben szenvedek Az állapotom napi 4 Mestinon mellett nagyon jónak mondható. Hamarosan kisbabát szeretnék én nem tudom, hogy terhesség alatt alkalmazhatom e tovább ezt a gyógyszert vagy más terápiára kell majd átállnom. Lehet e magzatkárosító hatása a Mestinonnak? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

A gyermekvállalás nem ellenjavallt. A tünetek fokozott megjelenésére lehet azonban számítani a terhesség első harmadában és a szülést követő első három hónapban.

Az újszülött átmeneti myasthenias állapota alakulhat az első 10-15 napban ki az esetek 10 %-ában (a szopás nehezített, a sírás gyenge, a csecsemő kevésbé mozog, légzése nehéz) , mely akár intenzív ellátást is igényelhet.

Bár az Imuran mellett súlyos fejlődési rendellenességet a gyermekekben nem észleltek, a gondozó orvossal a terhesség tervezéséről konzultáció szükséges.

A Mestinon átjut ugyan az anyatejbe, de a nemzetközi és hazai ajánlásnak megfelelően Mestinon mellett lehet szoptatni.

Kérdés: 2012. június 15., 18:35; Megválaszolva: 2012. június 16., 22:36
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom