Crhon betegség alatt teherbe esés

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Több éve vagyok Crhon beteg, és jelenleg Budenofalkot szedek rendszeresen. Kérdésem pedig az, hogy lehetek-e terhes ezen gyógyszer alatt, vagy esetleg csökkenti a gyógyszer a teherbe esés esélyét, mert régóta megszakítással "védekezek" és eddig gond nem volt. Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Terhesség és szoptatás

Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség

Mielőtt elkezdené szedni a Budenofalk kapszulát tájékoztassa kezelőorvosát arról, ha

terhes vagy teherbe kíván esni vagy már úgy érzi, hogy terhes.

Mivel nem áll rendelkezésre elegendő tapasztalat ezzel kapcsolatban, terhesség során ne

szedje a Budenofalk kapszulát, kivéve, ha a kezelőorvos úgy ítéli meg, hogy alkalmazása

feltétlenül szükséges.

Fogamzóképes korban lévő nők lehetséges terhességét a kezelést megelőzően ki kell

zárni, illetve a kezelés alatt megfelelő fogamzásgátló módszert kell alkalmazni.

Kérdés: 2012. június 14., 20:18; Megválaszolva: 2012. június 16., 21:48
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom