30 heti magzatméretek

Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam Uh vizsgálaton és az ott mért méretek alapján a magzat végtagjai és fej mérete nagyon kicsinek bizonyult! Ez alapján elküldtek bp-re a genetikai Uh-ra, ami még várat magára egy kicsit, de szeretnék valami megnyugtató magyarázatot kapni arra, hogy ez mitől lehet vagy mi az oka és lehet-e bármit is változtatni rajta valahogy! Ez utalhat bármiféle rendellenességre? Esetleg csak annyit jelent hogy nem lesz nagy súlyú a baba? Az eddigi eredményeim mind megfelelőek voltak az Afp is rendben volt és még a 18 hetes Uh vizsgálat szerint is minden rendben volt! A Mért értékek: a 30. betöltött héten: BPD: 67mm OFD: 81mm HC: 235mm THQ: 79mm ABD: 80mm AC: 248mm FL: 48mm Súlybecslés: 1111 g a lepény tapadása mellső fali és 0 stádiumos a magzatvíz mennyiség átlagos. Várom mielőbbi válaszát! Előre is köszönöm: Kugler Viki

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

A terhesség 30. hetében végzett genetikai ultrahang vizsgálatnak már következménye akkor van ha súlyos magzati rendellenesség felismerésére kerülne sor. Azonban az első terhességi harmadban és a másodikban végzett ultrahang vizsgálatok célja ezek felismerése.Ebben a terhességi korban a magzat növekedésének megfigyelése a cél.

A magzati méhen belüli retardáció vagy sorvadás viszonylag gyakori diagnózis, melyet a méh növekedésének vagy ultrahanggal a magzat növekedésének elmaradása okán fedeznek fel. Kivizsgálása és kezelése rendkívül fontos a terhesgondozásban. Okai között anyai, magzati, lepényi és egyéb okokat különböztetünk meg, de sokszor ismeretlen eredetű. Kezelésében kevés lehetőségünk van, nagyon gyakran a terhesség befejezése indokolt a magzat érettségének függvényében.

Kérdés: 2012. június 14., 13:49; Megválaszolva: 2012. június 16., 21:37
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom