Terhesség

Kedves Doktor Nő/Úr! Május 20-án voltam együtt a párommal, valójában nagyon rövid ideig tartott az aktus, és időben abbahagytuk tehát még messze volt attól hogy ejakuláljon. Esetleg előváladék lehetett, de azt úgy tudom, hogy legtöbb esetben az ejakuláció előtt keletkezik, ezért nyugodt voltam, hogy ebből sem lehet gond. Azonban tegnap óta fájdalmat és feszülést érzek a mellemben, utalhat ez terhességre? Ebben a hónapban (májusban) a menstruációm 11-én kezdődött, tehát úgy számoltam, hogy akkor még nem lehetett peteérésem sem. Válaszát előre is köszönöm, Tisztelettel, Bella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

Kedves Bella! Az említett vérzéshez viszonyított időpontban nem valószínű, de nem kizárható a teherbeesés. Előváladék nem csak közvetlenül ejakuláció elött tartalmazhat spermimot, ez hosszabb előjáték esetén korábban is előfordulhat. A kérdés tisztázása egyszerű. Terhességi vizelet teszt egy-két nap múlva már eldönti a bitonytalanságát. A mellfeszülés nem szokott ilyen korán gyanújel lenni, de lehet a normális ciklusa második felében a nővekvő sárgatest hormon szint miatt a hormonra érzékeny mellmirigyhám megduzzadása miatt. Mindent egybevetve: a több valószinűtlen ok valószínűsíti, hogy nem terhes, de ha a baba érkezése még gond lenne jelenleg, korszerű hormonalis fogamzásgátlás meszüntetné a szorongást.

Kérdés: 2012. május 31., 21:50; Megválaszolva: 2012. június 01., 09:24
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom