veseelégtelenség és csontelhalás rizikói terhesség alatt

Tisztelt doktorok! Szeretnék egy számomra fontos kérdésben orvosi véleményt kérni Önöktől! Tavaly januártól fél éven keresztül szteroidos kezelést kaptam, mert veseelégtelenséget állapítottak meg nálam, 64 mg Medrolt szedtem naponta (több egyéb más gyógyszer mellett) . Kb. tavaly júliusban hagytam abba a gyógyszerek szedését, viszont nem segitettek az állapotomon, legrosszabb esetben 22 volt az EGFR-em. Szerencsére egy alternativ gyógymódnak köszönhetően, gyógyszerek nélkül sikerült az EGFR-emet mára 47-re feltornázni, és az általános közérzetem is rengeteget javult.Sajnos időközben a Medrol hatására csontelhalás jött létre mindkét combfejemen, a jobb a rosszabb, és per pillanat 6 hetes terhes vagyok.Szeretném kérni a véleményüket, hogy a vesém és a csípőm jelenlegi állapotában vállalhatom-e ezt a terhességet, illetve milyen rizikókra számíthatok, és hogy tudnák azokat elkerülni vagy csillapítani? Kérem, válaszoljanak mihamarabb! Köszönöm előre is Lilla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

A veseműködés megítélése csak a leírtak alapján nem volna helyes, javaslom nefrológus szakorvos szakvéleményét kérje.Terhességi hormonok hatással vannak a vese mükődésére is.

A szteroid csontritkulást okoz hosszútávon ez ismert, szintén a leletek teljes ismeretében lehet véleményezni, orthopéd szakorvos a hívatott megtenni.

Kérdés: 2012. május 25., 12:31; Megválaszolva: 2012. május 28., 21:11
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom