Terhesség méhlepény

Tisztelt Doktor ÚR! 19 hetes terhes vagyok és az uh-n a méhlepény érettsége I es fokú 12 hetesen még 0-ás volt. Nem baj, hogy már 1-es fokú. Mivel tudnám lassítani? Olvastam hogy a túl sok calcium nem jó. Én napi 1 szem 500mg-os ca tablettát szedek, mert tejcukorérzékeny vagyok plusz 1 joghurtot eszek és néha sajtot. Ez sok lenne ez tényleg lerakódik a lepényen. 16 hetes vérvételen a Hgb 104, RBC 3, 48 Hct: 0.305 erre azt mondták vérszegény vagyok vasat még nem írtak, mert így is székrekedésem van. Azóta rendszeresen szedem a céklatablettát és Gravidát is. Ön szerint ez elég? Következő vérvétel 26 hetesen lesz Ön szerint nem kellene korábban is egy, hogy ellenőrizzék, hogy nem e lett rosszabb? Köszönettel: Müllerné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza méhlepény érettsége témában

Kedves Kérdező! Lehet, hogy első terhes, hogy ennyire aggályos? A lepény ultrahangos ellenőrzése bőven elég a megadott következő időben. Ne számolgassa a lepény úgynevezett Granium fokát. Nem a kalcimmal függ össze annak alakulása. Nem tudom, tejcukor érzékenynek kell-e kalcium külön tablettát is szedni, a Gravidában is van bőven. A lepényben nem fog lerakódni, ne féjen. A vashiány kisebb nagyobb mértékben minden terhesben van, vagy kialakul. Ha nagyob fokú, székrekedéses hajlama ellenére vastartammú gyógyszerrel pótolandó lenne, a székrekedés másik gyógyszerekkel kompenzálható. A 26 hetes vérvétel tisztázni fogja, hogy a vas helyzet tovább romlott-e.Egyik problémája sem fogja magzatát hátrányosan befolyásolni, inkább a maga szülés utáni kondíciója függ ettől majd. Nyugi-nyugi!

Kérdés: 2012. május 23., 16:33; Megválaszolva: 2012. május 24., 10:40
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom