Flexiós tartás

Tisztelt Doktor Ú/Nő! 20 hetes kismama vagyok. a 18.heti genetikai UH-n a vizsgálatot végző orvos az átlagsnál kisebbnek ítélte a szív-mellkas arányt. 2 hét múlva a kontroll UH-n fekvés miatt szív-mellkas arány nem ítélhető meg. Vélemény: Kifejezett flexiós tartás. Kérdésem az lenne, hogy ez mit is jelent valójában, és mi okozhatja? Attól tartok, hogy ez valami neurológiai fejlődési rendellenesség. A babám mint egy süni, össze van gömbölyedve, és a buksija annyira a mellkasára van hajtva, mintha a saját szívét hallgatná. Szívműködése jó, és mozog is nagyon sokat. Várom megtiszetelő válaszát, előre is nagyon köszönöm a segítségét. Üdvözlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Szív-mellkas arány/>0, 5/eltolódása az a szív rendellenességére hívja fel a figyelmet.

A flexiós tartás az előre hajlást jelent.

Magzati szív ultrahang vizsgálatra van lehetőség, azt kellene csinálni, azzal a szív vizsgálható. Mielőbb szükséges vizsgálat, a terhesség kimenetelét meghatározza.

Kérdés: 2012. május 16., 15:23; Megválaszolva: 2012. május 17., 23:14
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom