köldök érzékenység, köldök alatti fájdalom, orrdugulás, császármetszés

Tisztelt Dr. Nő/Úr! 23. hetes terhes vagyok és olyan kérdésem lenne, ugyan informálódtam erről hogy a köldök érzékenység normális a belső nyomás miatt terhesség idején.Viszont idő közönként a köldökömnél és alatta köhögésnél orrfújásnál erős szúró nyilaló fájdalom hasít a hasfalamba, ilyenkor mozogni is csak óvatosan tudok. Mitől lehet ez? Jelenthet veszélyt a magzatra? Erőssen dugul az orrom is ami úgy tudom a terhesség vele járója de olyan szinten dugul hogy egyálltalán nem kapok levegőt és zihálni kezdek ezért sajnos kénytelen vagyok Rhinospray plus orrsprayt használni, az orvosom ugyan azt mondta használhatom nyugodtan mert a terhesség első 3 hónapjában tilos csak használni! de ez hosszabb távon nem okozhat bajt a babánál? Mekkora az esélye annak hogy császármetszést végezhetnek magas RR értékek norm. állományban tartása mellett gyógyszeres kezeléssel? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza terhesség témában

K4edves Kérdező! Köldök körüli fájdalmát sokféle hiba, ujszülöttkori köldök körüli gyulladás, hegesen gyógyulás és egyéb apró anatómiai ok okozhatja, egyik sem jelent veszélyt a magzatra. Méhe óriásira növekedésével az eredeti körtényi mérethez képest most minden érintett kötőszövet nagymértékben megnyúlni kényszerül, ezek átmeneti kellemetlenségek. Az ifjúkori magasabb, de kezelt vérnyonás főleg majd a terhesség utolsó harmadában kümönös figyelmet kíván, merthajlamosíthat toxikózisnak nevezett terhességi anyagcsere elváltozásra fehérje vizeléssel. Sótlanabb, fűszermentesebb és fehérjeszegényebb diéta ez esetben kellhet. Járjon rendszeres terhesgondozásra, mindíg legyen vizelet vizsgálat is. Az orrdugulás lehet bizonyos fokig terhességgel összfüggő, maga a magzat is lehet érzékenyeknél egy allergizáló tényező. Használja időnként nyugodtan orrcseppjét.

Kérdés: 2012. május 13., 18:33; Megválaszolva: 2012. május 14., 19:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom