GYERMEKET SZERETNÉK

Már van 2 gyermekem és sajnos mind a 2 koraszülött volt. 32 és 28 hétre születtek. volt 3 conisatios műtétem p4 eredmény miatt. és igy megrövidült a méhszájam. És ez miatt nem tudja megtartani a babát. ki nyilt a méhszája.Szeretnénk harmadik babát de nem merünk belefogni. Szeretném tudni hogy, ki lehet-e kerülni a koraszülést? Van-e rá gyógymód vagy le kell mondanom a babáról? köszönöm a válaszokat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza koraszülöttség témában

Kedves érdező! Elismerésre méltó szándéka, hogy megnehezített előzmények ellenére további gyermeket vállalna. Remélem, a két koraszülött mára utolérte kortérsait és nem jelentenek extra problémát.Biztosan vannak környezetében, akik azt mondják: örüljenek a két megküzdött gyereknek és ne kockáztassanak többet. Ennek a véleménynek is van létjoga. De a harmadik gyerek kihordésénak lehetőségét és sikerességének esélyét rá kéne bízni döntésre az eddigi terhességek kihordését segítő és bonyolító orvosokra. Lehet a többször operált méhszájat ugynevezett cerclage műtéttel erősíteni, ha nyilni akar idő előtt. Lehet a méh tónusát, korai fájáskészségét karbantartani, hogy ne provokáljon méhszájkinyílást. Biztosan szigorú pihenés is előírás lenne. Hormonalisan is támogatni kell a beágyazódó lepényt. Minhdehez nagyon jó együttműködés szükséges a gondozó orvosával. Ha nagyon akarja, vágjon bele, ha sikerül, nagy öröm lesz, ha nem, vigasztalja a két másik gyerek. Drukkolok magának ismeretlenül.

Kérdés: 2012. május 09., 12:28; Megválaszolva: 2012. május 10., 22:21
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom