TERHESSÉG NST

Kedves doktor Úr/ doktornő! 36 hetes kismama vagyok. Ma voltam NST vizsgálaton és sajnos rossz lett az eredmény mert a baba szívfrekvenciája szinte végig 120 körül volt ill. volt hogy 120 alá is ment nem egyszer! Amikor megmozdult, kb. 4 alkalommal, akkor szépen felment 145-155-re, illetve amikor elkezdtem idegességemben mocorogni a széken, akkor is mutatott emelkedést a szívfrekvenciája. Nem hiszem, hogy aludt volna mert a vizsgálat előtt aktívan mozgott. (A mozgásával szerencsére nincs baj.) A vizsgáló orvos beküldött a szülészetre flowmetriára és ott már jó eredményeket kaptunk. Art.cer.med.: norm: (RI: 0, 81) Art. Umb:: norm.: (RI: 0, 57) Aorta desc.: norm. (RI: 0, 75) Vizsgálat ideje alatt 144/perc magzati szívfrekvencia. Átlagos m. magzatvíz, a baba becsült súlya 2570 gr. BPD: 82 mm (ez 2 héttel ezelőtt 83 mm volt! ) és AC: 328mm. A kérdésem az lenne, hogy ezek után van-e miért aggódnom? Mi okozhatta ezt a rossz NST eredményt? Azt még fontosnak tartom megemlíteni, hogy szedem a neo-ferro folgammát már egy jó ideje de a haemoglobinom nem akar 101 fölé menni! Ennek esetleg lehet hozzá köze? Tudok azért tenni valamit, hogy magasabb legyen a babám szívfrekvenciája? Nagyon aggódom érte! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

A magzati szívfrekvencia FHR: 120-160/min.normálisan.

A leírt ultrahang lelet felveti a dysmaturirtást/kisebb súlyú magzat/, ezért további vizsgálatok szükségesek.

Rendszeres NST, kórházi felvétel mérlegelése, terheléses vizsgálat, néhány nap múlva ismételt flowmetria.

A szívműködés nem megfelelő, akkor a terhesség befejezése jön szóba.

Kérdés: 2012. május 05., 00:16; Megválaszolva: 2012. május 07., 18:55
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom