• Magas láz, megfázás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Válaszadó! Jelenleg 8 hetes terhes vagyok, a várandósság 5-6 hetében megfáztam, belázasodtam. Kb. 5 napig tartott, hogy a hőmérsékletem többször 38 fok fölé ment. Jellemzően 38, 4, de egyik nap 38, 7, majd 39, 1 fok is volt, viszonylag hamar sikerült csillapítanom. Viszont előfordult, hogy huzamosabb ideig 38 alá nem ment a hőm. Tudom, hogy a magas láz okozhat fejlődési rendellenességet. Minden esetben vettem be paracetamol tartalmú lázcsillapítót, illetve háziorvosom antibiotikumot (amoxicillin) írt fel. Ön szerint ezek a hőmérsékleti értékek már adhatnak okot aggodalomra? A 12., és 18. heti genetikai ultrahangon már felismerhető, ha esetleg történt magzati károsodás? Köszönettel, DN

        Dr. Veress Dóra válasza a láz témában

        Kedves Kérdező! Ne aggódjon, ha nem volt napokig folyamatosan 38 fok felett a láza, akkor nem valószínű, hogy károsodott a magzata. Az 5-6. hétre az idegrendszere és a főbb szervei nagyjából már kialakultak, így nem lesz semmi baj!


        Kérdés: 2012. április 18., 21:07; Megválaszolva: 2012. április 19., 00:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: