• Szülés után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Bogdán Aurél! 2012 Április 12.-én szültem a kisfiamat 3860 g és 58 centivel, rendes hüvelyi szüléssel. Ami beárnyékolja az örömömet az a szemércsont közti ízület nem záródott össze rendesen, a zárójelentésen a következő szerepel: Az os pubis két szára között ujjnyi távolság van. Ez pontosan mit jelent? Milyen eséllyel gyógyul és miként? Milyen terápiát javasol? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Krisztina

        Dr. Bogdán Aurél válasza a szeméremcsont záródási zavar témában

        Vizsgálat nélkül, illetve a dokumentációk ismerete nélkül nem tudok pontos választ adni. Mint tudja a szülést megkönnyítendő a szervezet fellazítja a szalagokat, így a szeméremcsont közötti ízület is fellazul, akár 2-3 ujjnyira is. Még közel van a szülés időpontja, így nem gondolnám, hogy ez az 1 ujjnyi kóros lenne. Általában 1 hónap után célszerű ismételt vizsgálatot végezni, mert addigra legtöbbször visszaáll a normális anatómiai viszony.


        Dr. Bogdán Aurél
        traumatológus, ortopédus Itt kérdezhet

        Dr. Bogdán Aurél

        Kérdés: 2012. április 18., 09:23; Megválaszolva: 2012. április 19., 19:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: