Terhesség?

A következő lenne a problémám. Az utolsó előtti menstruációm február 24 - én jött meg (a hét napos ún. gyógyszerszedési szünetben) , viszont az átlagosnál lényegesen kevesebb volt. Az ezt követő menstruációm viszont - ami szintén nagyon kevés volt nem a 7 napos szünetben, hanem előtte egy héttel jött meg, így a szünetben szinte nem volt semmi. (Igaz ebben a ciklusban volt olyan, hogy két tabit vettem be) . Ugyanebben a ciklusban észrevettem szédülést is. Ennek okán mikor ismételten elkezdtem szedni a gyógyszert, pontosabban annak az első napján csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Az lenne a kérdésem, hogy az általam "problémásnak vélt" 2 menses után - ha terhes lennék - ki kellett volna mutatni a tesztnek a terhességet, jól gondolom? (Azért aggódom, mert kb. 3 percet vártam utána - megnyugodva - kidobtam a kukába, azóta azonban hallottam, hogy 10 percet kell várni a teszttel. De én úgy gondolom, hogy két ciklust követően szinte egyből jeleznie kéne a tesztnek, de legalábbis 3 perc után biztosan.) Vagy egyszerűen csak arról van szó, hogy 8 év gyógyszer után most egy kicsit elfáradt a szervezetem, szünetet kéne tartanom?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza terhességi teszt témában

Kedves Kérdező!

A terhességi teszt kiértékelésénél pontosan annyi időt kell várni az eredményre, amennyit a gyártó cég megjelöl. Ha ezen időn belül nem jelentkezik a két csík, akkor Ön nem terhes. Ennél tovább várni nem kell, mert ha sokáig áll a vizelet a tesztpapiron, akkor hamisan pozitív képet ad.

Ha nem az előírásoknak megfelelően használta a tesztet, akor végezze el még egyszer.

Kérdés: 2012. április 17., 19:04; Megválaszolva: 2012. április 18., 22:29
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom