Terhes ultrahang valami eltérést mutat

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr! Jelenleg második gyermekemet várom, 13 hetes terhes vagyok. Múlt héten voltam a kombinált Down kór szűrés ultrahangos vizsgálatán. Az eredmény negatív lett. A magzattal minden rendben van, viszont felhívták a figyelmemet, hogy jelezzem az orvosomnak azt, amit a megjegyzésbe írtak: "Mellső fal mentén az amnion és az uterusfal között szálagos folyadékecho látható." A placenta egyébként a hátsó falon tapad. Azt mondták, hogy 2 hét alatt ennek rendeződnie kell, ne izguljak, ez gyakran előfordul. Nem magyarázták el, hogy mi ez, az orvosom pedig szabadságon van, így vele sem tudom megbeszélni. Egy picit aggaszt a dolog, márcsak azért is, mert 1 évvel ezelőtt 11 hetes terhesen volt egy spontán vetélésem. Kérem szíveskedjen nekem elmagyarázni, hogy ez az 1 mondat mit is jelent, és hogy mennyiben veszélyezteti ez a terhességet, a magzatot. Előre is köszönöm a válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza 12. hetes ultrahang témában

Kedves Kérdező! A magzat, mint valószínűleg tudja, egy vékonyfalú burokban van, am szakmailag amnonnak nevezünk. Közte és a méhfal között gyakran lehet az ultrahanggal leírt kép, ami savós folyadék, esetleg korábbi, tünetet nem okozó kis vérzés maradványa.Való igaz, hogy nincs aggódnivalója, és a legrosszabb amit tehet, hogy mégis feszülten tölti napjait. A továbbiakban úgyis lesz meghatározott idejű közelező ultrahangos ellenőrzés, de megnyugtatására, ha megjött kezlőorvosa, ezt bármikor, akárhányszor el lehet végezni.

Kérdés: 2012. április 17., 12:44; Megválaszolva: 2012. április 18., 22:52
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom