• Vérhígító

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Jelenleg 6 hetes terhes vagyok, IVF-et kezdtünk volna, de előtte spontán terhes lettem. A meddőségi intézetben 0.4 Clexane-t és Aspirin Protectet írtak fel, mert MTHFR A1298C heterozigóta vagyok. Más vérrögképződésre hajlamosító gondom nincs, néztek mindent (Leiden, Lupus, stb.). Mivel már volt két vetélésem, így elmentem egy vetélésekre specializálódott orvoshoz, aki nagyon alapos. Szerinte elég az Aspirin Protect. Leállíttatta a Clexane-t velem. Annyi lenne csak a kérdésem, hogy az, hogy egyik napról a másikra abbahagyom a Clexane-t, okozhat-e vetélést? 8 napig szúrtam összesen. A "vetélős" orvos szerint ebből nem lehet gond. Köszönettel, Nóra

        Dr. Pétervári László válasza a vetélés témában

        Az injekciós gyógyszer alkalmazása biztosabb megelőzési módszer és a lepényi keringést segíti. Tekintve kórelőzményt inkább javasolnám alkalmazását.


        Kérdés: 2012. április 05., 14:49; Megválaszolva: 2012. április 08., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: