• palcenta tapadása

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! 28 éves, kismama vagyok a második gyermekemet várom. Az első terhességem problémamentes volt, természetes szüléssel. Most a második terheségemnél a 18-19 heti UH két külön uh-on a követlezőket állapítottak meg. Az orvosom, akiben egyébként teljesen megbízom azt írta a leleletre, hogy a placenta a hátsó falon mélyen tapad. NEm mondott semmit, csak azt hogy minden rendben van. Másnap a másik uh-os azt írta: placenta tapadása mellső, hátsó fal b.o., a mellső fali lepényrész mélyen tapad. 4 hét múlva kontrollra visszahívott, és azt mondta minden rendben van, de előfordulhat vérzés, és még ez "alakulhat" De ha minden renden van akkor miért kell kontroll? Ez alapján nagyon megijedtem és hála az inetrenetnek el kezdtem aggódni hogy hátha probléma van. Viszont egyik orvos sem mondta hogy pihenjek( amit magamtól is tudok, persze) hogy ne dologozzak ( napi 8 órában szellemi, ülő munkát végzek. ), hogy nemi életett élhetek e és egyebek. A védőnő meg megijesztett hogy ez nem jó mert erős vérzés és szülésig tartó kórházi bentartozkódás lehet ( mait nagyon nagyon nem szeretnék), lepényleválás, azonnali császármetszés meg esetleg a vérzés miatt a babánál agyvérzés is lehet. SEMMI PANASZOM NINCS, NEM VÉRZEK. Kérem amennyiben lehet egy kimerítő választ adni szíveskedjen, hogy mennyire kell aggódnom, ez normális -e, a két lelet ugyan azt jelent -e, llletve az életmódra vonatkozóan is egy két tanácsot szívesen veszek! Nagyon aggódom! Köszönettel: Gyöngyi

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        Mélyen tapadó lepény azt jelenti, hogy a belső méhszájhoz közel helyezkedik el a lepény.Ennek veszélye a vérzés.Tapadhat annyira mélyen, hogy eléri a méhszájat vagy teljesen fedi ezek súlyosabb kockázatot jelentenek. Megelőzése lényegi kérdés, mely kímélő életmóddal lehetséges.Utóbbi két esetben még jobban és minden tényező mely a vérzés kialakulásához vezetne kerülendő.Emellett gyógyszeres kezelés alkalmazandó, a méhtevékenység megelőzésére.


        Kérdés: 2012. március 29., 08:59; Megválaszolva: 2012. március 31., 23:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: