• Hüvelyi váladék, viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        32 éves nő vagyok első babánkat tervezzük. 2011 nyarán a terhességem 9.-ik hetében elvetéltem. Van egy kisebb 11 mm-es és egy 22 mm-es miómám.2012 januárjában hiszteroszkópos vizsgálattal megállapították, hogy műtéti beavatkozás nem szükséges a közeli terhességem nem veszélyezteti. Két hónapja próbálkozunk, hogy teherbe essek, utolsó mentruációm március 05.-én kezdődött ami 4 napig tartott, pár napja erős viszketést érzek a hüvelyen főleg belül, de kívül is, és sárgás folyásom van folyamatosan. A tavalyi terhességem is ezekkel a tünetekkel kezdődött, de nem lett kezelve az orvosom feleslegesnek tartotta. A vetélésem eredménye nem mutatott gyulladást viszont nem szeretném hogy ha jelenleg terhes vagyok, (negatív lett a mai terhességi teszt, viszont az előzőnél is a menstruáció elmaradása után 4 nappal volt pozitív gyengén két csík) hogy bármi probléma adódjon egy esetleges fertőzés miatt, és most felötlött bennem, hogy akkor is talán ez lehetett a probléma? 5 évig szedtem vérnyomáscsökkentőt amit a belgyógyász elvett tőlem a teherbeesés előtt végeztetett orvosi vizsgálatkor jelenleg 120/80 a vérnyomásom ritkán előfordul, hogy 145/97/94 mint ma reggel is. Nem tudom esetleg ez is okozhat problémát? Várom mielőbbi válaszát! Köszönettel: Edina

        Dr. Pétervári László válasza a hüvelyi folyás témában

        A hüvelyi folyást kezelni szükséges. A vérnyomás 140/90 Hgmm-es érték felett kóros érték, mellyel belgyógyászati szakvizsgálatot tanácsos felkeresni.Ez a terhesség alatt okozhat problémát, anyai és magzati veszély állapotot. A terhesség előtti beállítása szükséges.


        Kérdés: 2012. március 26., 21:37; Megválaszolva: 2012. március 29., 22:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: