• terhesség tervezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy tavaly december elején hagytam abba a fogamzásgátló szedését utána számolásaim alapján december 31 és január 1- je körül kellett volna megjönnie de erre azt mondta az orvosom, hogy normális ha késik mert túl sokáig szedtem gyogyszert és a szervezetemnek át kell álnia. Azóta megjött január 14-én minden segitség nélkül de februárban teljessen kimaradt majd felirt az orvosom egy Duphoson 100mg nevű gyogyszert amit 10 napig szedtem és miután elfogyott rá 2 napra megjött. Most olyan kérdésem lenne, hogy ez a gyogyszer befolyásol e valamit a tervezett terhességnél vagy nincs rá hatással? Mennyi időt várjunk a gyogyszer szedés és az első probálkozás között? Emellett epilepsziával kezelnek. Üdvözlettel Melinda

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        Az alkalmazott gyógyszer készítmény sárgatest hormont tartalmaz, mely megvonásos vérzést hozta létre. A peteérést kell megvizsgálni, létrehozni, hogy a terhesség létrejöjjön. Próbálkozni már is lehet. Az epilepszia gyógyszerek is befolyásolhatják a hormonális működést és át kell állítani esetleg a gyógyszereit a terhesség alatt szedhető készítményre.


        Kérdés: 2012. március 19., 20:39; Megválaszolva: 2012. március 22., 20:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: