• kismama vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        18 hetes kismama vagyok és a vérképemmel kapcsolatban vannak kérdéseim: két hónappal ezelőtti vérképen a hemoglobin értéke 119g/L a vas pedig 20, 2umol/l ferrum phosphoricumot és femibion 800-at szedtem. A jelenlegi vérképemben a hemoglobin értéke még alacsonyabb 114, a vas pedig már határérték feletti 31, 6. Ez nem azt jelenti, hogy van vas a szervezetemben, de vmiért nem tud beépülni? Úgy tudom, a magas vas érték sem kedvező, mert fertőzésekre hajlamosít, viszont az alacsony hemoglobin értékkel meg gondolom tenni kéne valamit, hogy ne legyen ennél még kevesebb, hiszen még elég sok van hátra a szülésig. Mit tehetnék, hogy ezek az értékek rendben legyenek? vagy egyáltalán kórosnak számít-e ez az eredmény. Nem tudom, mennyire fontos információ, hogy a vérnyomásom alacsony (mindig is az volt), a vércukrom rendben volt a vizsgálatkor. válaszát előre is köszönöm

        Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

        Terhességben a vashiány gyakori tünet.a Hgb:110g/l -ig elfogadható. Az Fe:7-27umol/l között normális. A vasraktárak feltöltése 2-3 hónap is lehet.Terhességben a keringő vér mennyisége emelkedik ez is okozza a vérszegénységet. A vas tablettát tanácsos szedni a terhesség alatt folyamatosan, egyéb terhesség alatt szükséges vitaminokkal.


        Kérdés: 2012. március 14., 11:46; Megválaszolva: 2012. március 19., 19:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.