• Magzatvédő vitamin

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/doktornő! Tegnap a nőgyógyászom közölte velem, hogy terhes vagyok. A femibion400 nevű magzatvédő vitamint ajánlotta( gondolkozott a femibion800-on is.de azt mondta túl vékony vagyok, elég a 400-as). Az orvosom ajánlatára meg is vettem a vitamint a legközelebbi patikába. Amikor hazaértem nagy megdöbbenésemre láttam, hogy ez van a gyógyszer dobozán feltüntetve, hogy 13. héttől.Ezzel csak az a baj, hogy én még csak 6 hetes terhes vagyok. Az orvosom pedig azt mondta napi 1 tablettát kell bevenni, de a használati utasításban úgy van írva, hogy 1tablette(ezek a vitaminok) és 1 kapszula(dha) és ezek párosával is vannak csomagolva. Akkor most nem tudom, hogy az orvosom arra gondolt, hogy csak a tablettát vegyek be a kapszulát pedig ne?! Lesz valami baja a babámnak ha a kapszulát is beveszem? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szalóczy Péter válasza a magzatvédő vitamin témában

        Kedves Kérdező! A probléma nem olya nagy. A magzatvédő vitamin, a Fólsav, ezt optimélisan a teherbeesésinszándéktól érdemes lett volna már szedni, így az embrió legfiatalabb néhány hetes korában már szerepelt volna. De nincs elkésve a tovbbi fejlődés támogatásával sem. Amíg eléri a 13. hetet, szedjen Materna vagy Prenatal, vagy Gravida multivitamint, mndegyikben benne van a Fólsav. Ha elérkezett a 13. terhességi héthez, átválthat a Fembonra, hogy ne vesszen kárba. Nagy hibát akkor sem követne el, ha már most szedné. A multivitamint majd hosszú távra, szoptatása idejére is szedje tovább. Jó kihordást!


        Kérdés: 2012. február 28., 15:14; Megválaszolva: 2012. február 29., 11:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.