• Gyermekvállalás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        1989 óta vagyok epilepsziás beteg, (nem öröklött, hanem szerzett típusú) gyógyszeres kezelés mellet tünetmentes. Azután érdeklődnék a rendszeres gyógyszerszedésből eredően, a szervezetbe beépült gyógyszerek miatt lehet e valamilyen gond a gyereknemzés terén( hibás kromoszóma vagy lassú vagy életképtelen spermium), illetve milyen kockázattal. Valamint holl és hogyan lehet ezt kideríteni Köszönettel várom segítő válaszát

        Dr. Kerekes Éva válasza a terhesség témában

        Tisztelt érdeklődő! Nyugodtan vállaljon gyermeket, semmivel sem nagyobb a kockázata, hogy egy beteg gyermeke szülessen, mint bárki másnak. Mivel az epilepsziája szerzett, igy még azzal sem kell számolniuk, hogy gyermeke örökli majd a hajlamot. Jelenlegi tudásunk szerint az Ön által szedett gyógyszerek nincsenek hatással a spermiumok mennyiségére és minőségére. Viszont gyermekvállalástól függetlenül nem beszéltek még a kezelőorvosával az esetleges fokozatos gyógyszerleépitéről? Mert a szerzett epilepsziák is meggyógyulhatnak, ha sikerül sokéves rohammentességet elérni! Sok szép és egészséges gyermeket kivánok Önöknek! dr. Kerekes Éva epileptológus, Kisvárda


        Dr. Kerekes Éva
        neurológus, gyermekneurológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Kerekes Éva
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. február 23., 18:51; Megválaszolva: 2012. február 25., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: